I 2018 gik jeg igang med en stor uddannelse ved Institut for Komplementær Hormon Terapi hos Caroline Fibæk. Jeg er nu på andet og sidste år af min uddannelse til Komplementær Hormon Terapeut, og til efteråret 2020 kan jeg kalde mig lægeeksamineret komplementær hormon terapeut. Jeg har 4 praktik konsultationer under supervision af Caroline Fibæk, tirsdag d 19 maj 2020. Og jeg glæder mig helt vildt.

Indtil da, vil jeg gerne dele noget af den store, komplekse og komplementære viden jeg er igang med at tilegne mig. Derfor har jeg brygget et yoga forløb sammen i 2020, hvor du får det bedste af min mange årige viden indenfor stress reduktion gennem yoga og livsstil, drysset med kliniske værktøjer fra Komplementær Hormon Terapi. Men inden jeg udfolder praktisk information om yoga forløbet, så lad mig fortælle dig hvad komplementær hormon terapi er og kan:

Komplementær Hormon Terapi:

Vi har alle det som kaldes en biokemisk individualitet. Du er født med en bestemt genetik, og lige præcis din unikke sammensætning fortæller hvordan din krops systemer fungerer. Det tænker vi måske ikke så meget over i hverdagen, og de fleste opsøger også først hormon terapeuter ved gener ved overgangsalderen, fertilitetsudfordringer, PCO mm. Men dine hormoner er på spil fra du bliver født! Fra du bliver født og frem til ca 14 års alderen, opbygger og danner du dit hormon system. Måden dit hormon system bliver dannet afhænger af genetik, kost, søvn; måden du lever dit liv. Dine hormoner er på spil når kroppen reagerer med allergier, eksem, cancer, humørsvingninger, yoyo vægt, svingninger i energiniveau, migræne, træthedssyndrom, stress, stofskiftelidelser, inflammation, mentale lidelser, autoimmune sygdomme, hudproblemer, fordøjelses udfordringer, fertilitetsproblemer, overgangsalder gener – altså RIGTIG mange lidelser og udfordringer. Og grunden til det er, at kroppens hormoner “taler sammen” med kroppens systemer og påvirker disse; Immunforsvar, Nervesystemet, Fordøjelse & Udskillelse, Hormonsystemet for blot at nævne nogle af kroppens mange systemer, der hele tiden er i samspil med hinanden. 

Hormon systemet opbygges og næres igennem:

Kosten, det du spiser og drikker hver dag. Du har behov for de rette næringsstoffer.

Søvn, det er vigtigt med kvalitetssøvn og nok af den.

Bevægelse og frisk luft. De fleste af os er langt mere stresset end vi tror, og “presser” faktisk kroppen langt mere end den klare, og overbelaster hormon systemet. Det er derfor yoga ofte er et godt supplement.

Hvile & Nydelse. Det er vigtigt med tilpas balance imellem daglige gøremål og hvile, nærende relationer, grin, nus og kram. Og helst, glade, tanker. 

Men rigtig mange spiser enormt næringsfattigt, eller spiser for lidt af de gode ting. Rigtig mange af os får for lidt søvn, og har rygende tralvt, hver dag. Mange af os, glemmer at stoppe op, mærke og nyde. Jeg selv er ingen undtagelse. Da jeg startede på Komplementær Hormon Terapeut Uddannelsen var jeg ret stresset – mere end jeg troede. Jeg er født med en genetik, der udfordrer mine systemer, og skal derfor være mere bevidst om måden jeg nærer mig selv på. Et af de værktøjer jeg brugte til at blive klogere på mig selv, er et skema der fortæller, peger en i retning af, hvor i hormon balancen, der er ubalancer. Og ud fra denne, ved jeg hvilke områder jeg skal være ekstra opmærksom på – det er den specifikke komplementære viden jeg gerne vil dele og øve mig på med dig. Der tages ikke penge for den komplementære ydelse, da jeg er under uddannelse, så det du betaler for – er yoga delen. I bogen Hormonel Harmoni af Caroline Fibæk og Stine Fürst kan du læse mere om de mest hormonelle ubalancer. 

Det absolut mest fantastiske ved komplementær hormon terapi, er den viden der bliver givet, forståelse af årsagerne til de gener der opleves. Og måden at årsagsbehandle igennem naturlig medicin: Kost, søvn og livsstil. Det jeg giver dig på dette forløb, er virkelig kun et lille sneek peak ind i den komplementære viden. En fuld afdækning af årsagerne til dine gener og symptomer, sker gennem grundig udredning; laboratorietests, screeningsprotokoller mm. 

Men tilbage til yoga delen:

Om Komplementær Hormon Yoga:

Er et yoga forløb fordelt over 2 gange: 1.yoga session er søndag d 26 januar kl 09.00-13.00, inklusiv HPA Screening (spørgeskema til afdækning af almindelige hormonelle ubalancer & foredrag) (4 timer, de 2,5 af dem er yoga)

2 yoga session er søndag 02 februar kl. 09.00-13.00 (4 timer) Yoga tilpasset din profil & Afslutning. 

Der serveres te, frugt, grønt og healthy snacks på dagen.

Tilmelding & Pris:

Pris 795 kroner, normal pris inkl komplementær hormon terapi 1500,00 – Du sparer 705 kroner, da der ikke betales for den komplementære hormon terapeut ydelse. 

Tilmelding sker via mail til yogastjernehimmel@gmail.com. Betaling via overførsel til reg 7316 konto 0001008716. 

Max antal pladser er 10. 

___________________________________________________________________________

Ved din første yoga session i  forløbet, får du et foredrag og et lille kompendium med de vigtigste punkter fra foredraget. Her dykker du ned i ALT der naturligt kommer fra mad og væske og livsstil, og er din naturlige hormon booster. Og så får du flere timers skøn yoga, yoga workshops til dig du kan lade dig inspirere af og tage med hjem til din hverdag. Du guides igennem asanas, tilpasset din profil, og pranayama og meditation. Åndedræt og Ro. Du mærker at kunne regulerer energien i dit nervesystem, og giver dig selv, lige præcis det du har brug for. 

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen i den lille yoga sal og yoga loungen, hvor vi favner yoga energien. Dit personlige yoga rum, en stund til dig. 

Yoga Hilsner fra Monica, yogalærer med speciale i stress reduktion, aut. ergoterapeut og stud. Komplementær Hormon Terapeut